Vad är Teams? 

Flera av våra kunder har börjat få mail om att Skype For Business kommer att försvinna, och bli ersatt utav Teams. Detta har varit på gång länge nu men det har ändå uppstått en hel del frågetecken kring detta och därför tänker vi hjälpa er genom att förklara vad Teams är. 

Skype for Business vet nog de flesta vad det är. Ett chattverktyg med möjligheter för samtalonlinemöten och webbkonferenser, fildelning, skärmdelning under möten och samarbete i de olika Office-apparna (word, excel, powerpoint). 

I Teams kan ni precis som i Skype, chatta, delta i samtalonlinemöten och webbkonferenser, dela filer och samarbeta i de olika Office-apparna. Men i Teams kan ni dessutom ha olika grupper, kallade ”Teams” för exempelvis en specifik grupp på arbetsplatsen som exempelvis jobbar med Ekonomiett specifikt projekt eller en upphandlingTeams är en helhetslösning som väver samman Office-applikationerna, med möjlighet att även koppla in andra externa applikationerTeamet kan då ha en gemensam Planner med uppgifter som behöver genomföras och lagra alla filer som endast personerna i Teamet ska ha tillgång till så att ni dessutom kan samarbeta med varandra realtid inom programmet. Ni kan också använda Forms för att få in intern och extern feedback, eller för att skapa omröstningar i teamet. Teams har många bra funktioner, som exempelvis extern kommunikation. Ni kan dessutom stänga av den funktionen för speciella användare och grupper om det är en användare som inte får ha kontakt med externa parter. Det finns väldigt många program som är integrerade med Teams exempelvis Twitter, Slack, GitHub. Dessutom kommer StaffHub att flyttas över från att vara ett eget program till att finnas i Teams istället. Till skillnad från exempelvis Yammer, som är mer som ett socialt nätverk, är Teams en samarbetsplattform med syftet att öka produktiviteten för ert företag. Det speglar hur företag arbetar idag, samarbetande, omedelbart och online. 

Produktivitet var du än befinner dig 

Teams kan beskrivas som ett virtuellt mötesrum med teammedlemmar som diskuterar, delar anteckningar, filer och övriga program. Det är ett nav för lagsamarbete som tidigare skett i flera olika appar, men nu samlas i en enda. Om någon i teamet är sjuk eller jobbar hemifrån kan ni klicka på ikonen ”snabbmöte”, för att ha ett röst- eller videosamtal som fungerar utmärkt på både datorer och mobila enheter. Teams har dessutom en koppling till din Outlook kalender, så att du kan se dina möten och andra händelser där också. I fliken ”Filer” kan du se de filer du senast arbetat i eller öppnat, inte bara i Teams utan i alla Office-applikationer såsom OneDrive och Sharepoint. Du kan dessutom dela din skärm med en annan användare eller ett Team utan att vara i ett samtal, och ge någon annan kontrollen över din muspekare.  

Kontakta oss för dialog om hur Teams kan förenkla vardagen för ert företag och göra er mer effektiva i samarbetandet. 

Prenumerera på vår blogg

Läs mer